Fogcentrum / Hírek / Az élelmiszerek és a fogkopás közötti összefüggések

Az élelmiszerek és a fogkopás közötti összefüggések



 A helytelen táplálkozás, sajnos a fogaink kopását is előidézheti, amire érdemes odafigyelnünk. Hiszen így elkerülhetjük a probléma kialakulását és sok kellemetlenségtől óvhatjuk meg magunkat.

Sokan gondolják úgy, tévesen, hogy a fogkopás legfőbb okozója a nagy mennyiségű cukor bevitele, de ez így teljesen nem állja meg a helyét. Sokkal inkább a felelős ételek fogyasztásának mikéntje, semmit mennyisége az, ami meghatározza a kialakuló probléma mértékét.

 A cukor valóban okozhat problémát, de egy másik nagy ellensége is van a fogzománcnak, mégpedig a savas kémhatású ételek és italok fogyasztása. Ilyenek lehetnek a szénsavas üdítők és a gyümölcsök is! Mindkét esetben puhul a fogzománc, melynek következtében akár már a tejfogak is szuvasodhatnak.

 Segítségünkre lehet, ha ilyen ételek és italok után vizet, vagy tejet fogyasztunk, leöblítve és semlegesítve a káros anyagokat. Így megelőzhető a fogzománc kopása.

 A legfontosabb viszont, hogy foglalkozzunk ezen ételek fogyasztásának mikéntjével. Elsősorban nem a nagy mennyiség az, mely káros hatással van a fogzománcra, hanem az, ha folyamatosan, akár kis adagokban fogyasztjuk őket. A legjobb, ha az ilyen folyamatos eszegetésről, kortyolgatásról leszokunk! Ez nagy segítség lehet a fogaink számára.

Kérje online árajánlatunkat
 
 
 
 
 
 
           Facebook